Eskişehir, Mihalıççık'ta 01 Ekim 2024 tarihinde Bitkisel Üretim Planlaması, Yeni Destekleme Modeli ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler ile ilgili çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Mihalıççık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Suat Eren katılım sağladı. 

Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tarafından Mihalıççık İlçesi'nde Çiftçilere Yönelik Bitkisel Üretim Planlaması Toplantısı Gerçekleştirildi. 

EMŞAV Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ali Çil'den İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz'a  Ziyaret EMŞAV Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ali Çil'den İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz'a  Ziyaret

Toplantıda ÇKS İl Sistem Sorumlusu Ziraat Mühendisi Cemil Ağca, Yeni Destekleme Modeli ve Bitkisel Üretim Planlaması hakkında sunum yaparak çiftçileri bilgilendirdi.

ÇKS İl Sistem Sorumlusu Cemil Ağca yaptığı sunumda; 2025-2027 üretim yıllarını kapsayan Bitkisel Üretim Planlaması ile stratejik öneme sahip 13 ürün (arpa, aspir, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza (kanola), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates, soğan (kuru), soya) ve bir ürün grubunun (yem bitkileri) planlama kapsamındı alındığını aktardı. 

Eskişehir havzalarında üretimine izin verilen ürünleri açıklayan Ağça, havzasında üretimine izin verilmeyen ürün ekildiğinde yapılacak iş ve işlemler hakkında bilgi verdi.

Mihalıççık Çiftçilerine Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı

Çiftçiler Yeni Destekleme Modeli ile birlikte  üretim döneminden hangi ürünler için ne kadar destek alacakları konusunda bilgilendirildi.

Toplantıda planlamaya ve münavebeye uygun olmayan ürün ekilişlerinin destekleme alamayacağının altı çizildi.

Hangi ürünlere ne kadar destek alacaklarını önceden öğrenen çiftçiler doğru bir şekilde üretimlerini planlayabilecek ve tarımsal üretimde daha verimli bir süreç yaşanacak. 

Çiftçilere yönelik gerçekleştirilen toplantıda ÇKS Yönetmeliği'nde yapılan değişiklerle kolaylaştırılan kayıt işlemleri aktarıldı.

Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Mihalıççık İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Suat Eren Mihalıççık İlçe Kaymakamı Ayberk Aydoğan'ı Makamında Ziyaret Etti

Toplantı bitiminde Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Mihalıççık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Suat Eren Mihalıççık İlçe Kaymakamı Ayberk Aydoğan'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Ayberk Aydoğan Bitkisel Üretim Planlaması, Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirildi.