Eskişehir'in de İçinde Olduğu 23 ilde Gürz-15 Operasyonları: 88 yakalama Eskişehir'in de İçinde Olduğu 23 ilde Gürz-15 Operasyonları: 88 yakalama

Doğumundan itibaren kelebek hastalığıyla mücadele eden Rojda Gezer’in elleri, hastalığın etkisiyle kapanmış ve işlevini kaybetmişti. Ailesi, kızlarının tedavisi için Eskişehir Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Burada Opr. Dr. Abdulkadir Kadir Calavul tarafından muayene edilen Rojda'nın, elini ve parmaklarını yeniden kullanabilmesi için ameliyat edilmesine karar verildi. Yaklaşık 1,5 saat süren başarılı operasyonun ardından Rojda'nın elleri ve parmakları açıldı. Yapılan tetkikler sonrasında genç hastanın ellerini sağlıklı bir şekilde kullanabileceği belirtildi.

Ameliyat hakkında açıklamalarda bulunan Opr. Dr. Abdulkadir Kadir Calavul, Rojda'nın kelebek hastalığı nedeniyle ellerinde yaralar oluştuğunu ve bu yaraların ellerinin kapanmasına yol açtığını belirtti. Dr. Calavul, "Rojda daha önce de benzer operasyonlar geçirmişti, ancak bu hastalık nedeniyle 3-5 yıl içinde tekrar yaralar oluşarak eller kapanabiliyor. Hastamız, günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmişti. Bu nedenle yeniden ameliyat kararı aldık. Operasyon sırasında her iki elini, parmak aralarını, avuç içini ve tüm parmaklarını açtık. Şimdi pansumanlarını yapacağız ve iyileşme sürecinin ardından ellerini daha rahat kullanabilecek" şeklinde konuştu.

Tedavi süreci tamamlanan küçük Rojda’nın kısa süre içinde taburcu edilmesi planlanıyor.