Turhanlar Süt Ürünleri Ltd.’ne ait olan bu hayvancılık işletmesi, Yahnikapan Mahallesi'nde yer almaktadır. Sertifika, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilal Tosun ve görevli veteriner hekimler tarafından işletme sahibi Abdullah Turhan'a takdim edildi. Şube Müdürü Yurt, işletmenin tüm hayvanlarının karantina ünitesine sahip olduğunu, kayıt altında tutulduğunu ve şap, tüberküloz ve bruselloz gibi hastalıklarla mücadele yönetmeliklerine uygun olarak düzenli olarak laboratuvar kontrollerinden geçtiğini belirtti.

Yurt ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hastalıktan ari işletme sertifikası verilen işletmelerin, Türkiye genelinde hayvancılık alanında önemli katkılar sağladığını vurguladı. Turhanlar Süt Ürünleri Ltd., 3 bin hayvanıyla Eskişehir başta olmak üzere ülke genelinde damızlık düve temini ve kaliteli süt üretimi konularında önemli bir rol üstleniyor.

Şube Müdürü Yurt, 2024 yılında hastalıktan ari işletme sayısını en az 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini de açıkladı. Ayrıca, 2023 yılı Düve Alım Desteği uygulamasında yapılan düzenlemelerle ithal işletmelerden temin edilen hayvanlar için yüzde 50 hibe desteği sağlandığını ve bu desteğin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldığını belirtti. Bu değişikliklerin, yetiştiricilere hastalıktan ari işletme kurma konusunda önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi

Abdullah Turhan ise 2013 yılında besi işletmesi olarak başladıkları hayvancılık sektöründe, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı destekler ve İlçe Tarım Müdürlüğü personelinin çalışmalarıyla 2018 yılında hastalıktan ari işletme sertifikası aldıklarını ve bu süreçte sürekli olarak gelişim gösterdiklerini ve başarılarını artırdıklarını ifade etti.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hastalıktan ari işletmeler ve düve alım desteği hakkında daha fazla bilgi almak isteyen yetiştiricilerin il ve ilçe müdürlüklerine başvurabileceklerini duyurdu.