Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Ahilik Haftası dolayısıyla Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne ziyarette bulundu.

Başkan Ayşe Ünlüce Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve birliğe bağlı oda başkanları ile görüşerek esnafın sorunlarını ve beklentilerini masaya yatırdı.

Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Ünlüce'ye Bir Araya Geldi

Başkan Ünlüce, Ahilik kültürünün köklü tarihinin altını çizerek esnafların toplumun temel direklerinden biri olduğunu ifade etti. Görüşmeler sırasında esnafın sürdürülebilir bir ekonomik düzende var olabilmesi için iş birliğinin önemini vurguladı.

Eskişehir Esnafının yaşadığı zorlukları dinleyerek çözüm arayışına giren Ünlüce: “Ahilik kültürü, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve birlikte hareket etmeyi temel alır. Eskişehir esnafı da bu kültürün en güzel örneklerini yaşatıyor. Biz de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın her zaman yanındayız ve onların taleplerini dinleyerek çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Başkan Ayşe Ünlüce Eskişehir Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen Ile Görüştü

Ekrem Birsen, Başkan Ayşe Ünlüce’ye Ahilik Haftası vesilesiyle gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret için teşekkürlerini iletti. Görüşme sonunda Birsen, Ünlüce'ye ay yıldızlı plaket hediye etti ve "Bugüne kadar yerel yönetimlerden aldığımız desteğin artarak devam edeceğine inancım tam." dedi.

Başkan Ayşe Ünlüce, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği tarafından düzenlenen kutlama törenine katıldı. 

Başkan Ayşe Ünlüce, Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamında Eskişehir Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Birliği Tarafından Düzenlenen Çelenk Bırakma, Şiir Ve Şet Kuşanma Törenine De Katıldı

Kutlamalar, Valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

Törende "yılın ahisi" seçilen Halil Kılıç ile "yılın ahi bacısı" Ayşe Saracık şed kuşandı. Ayrıca, "yılın onursal ahisi" Muharrem Yılmaz, "yılın kalfası" Fatma Nur Kızılay ve "yılın çırağı" Yusuf Koç'a birer plaket verildi.

Başkan Ünlüce Ahilik Haftası Kutlamaları'na Katıldı