Eskişehir'de Vatandaşları 2,5 Milyar Dolandıran Çete Adliyeye Sevk Edildi Eskişehir'de Vatandaşları 2,5 Milyar Dolandıran Çete Adliyeye Sevk Edildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl “NetZeroCities” programına başvurarak Macaristan’ın Budapeşte şehri ile ikiz şehir olarak eşleşti.

Eskişehir ve Budapeşte ikiz şehir ortaklığı çerçevesinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Program kapsamında Budapeşte Belediyesi’nden Sára Tóth, György Molnár ve NetZeroCities temsilcisi Inna Chilik Eskişehir’e gelerek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Netzerocities (Nzc) İkiz Öğrenme Programı Kapsamında Eşleştiği Budapeşte Belediyesi Temsilcilerini Eskişehir’de Ağırladı

Haller Gençlik Merkezi Frigya Salon’da düzenlenen toplantıda, iklim değişikliği ve binalarda enerji dönüşümünün önemi masaya yatırıldı. Toplantının ardından Budapeşte heyeti, Eskişehir’de yapılan çalışmaları teknik bir gezi ile yerinde inceleyerek projeler hakkında bilgi aldı ve fikir alışverişinde bulundu.

Şehirlerin Iklim Hareketini Güçlendirmeyi Öngören Proje Kapsamında Budapeşte Heyeti Eskişehir’in Projelerini Incelerken, Şehirlerinde Hayata Geçirdikleri Çalışmaları Anlattı

Programın ana hedeflerinden biri, ikiz şehirler arasında bilgi aktarımını ve kapasite geliştirmeyi sağlamak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ikiz şehir olarak eşleştiği Budapeşte Belediyesi, kendi şehrinde konutların düşük enerji performansı ve enerji yoksulluğuyla mücadele etmeyi amaçlayan bir İklim Ajansı kurdu. Ticari bankalar ve uluslararası finansal aktörlerle işbirliği içinde yürütülen bu projede, enerji verimliliği ve bina dönüşüm projeleri için teknik çözümler ve finansal modellemeler geliştiriliyor.

Netzerocities (Nzc) İkiz Öğrenme Programı Kapsamında Budapeşte Ve Eskişehir Bir Araya Geldi

Bu ortaklık sayesinde, Eskişehir ve Budapeşte şehirlerinin iklim hareketini güçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için işbirliği yapması hedefleniyor. NetZeroCities İkiz Şehirler Öğrenme Programı, Avrupa’nın çeşitli şehirleri arasında iklim değişikliği ile mücadele konusunda bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi amaçlıyor.