Eskişehirli Milli Yüzücü Eymen Sarıtaş Bahreyn’de Eskişehirli Milli Yüzücü Eymen Sarıtaş Bahreyn’de

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 15-22 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, 9.579 araç kontrol edilerek trafik güvenliği için önemli adımlar atıldı. Kontroller sonucunda çeşitli ihlaller nedeniyle 2.739 araç ve sürücüsüne işlem yapıldı.

Denetimlerde en çok ihlal edilen kurallar arasında hız sınırının aşılması, park yasağı, kırmızı ışık ihlali ve emniyet kemeri takmama gibi durumlar öne çıktı. Toplamda 769 araç hız sınırını aşarken, 1.084 araç park yasağı ihlali nedeniyle ceza aldı. Ayrıca 298 araç sürücüsü kırmızı ışık ihlali yaparken, 166 sürücü emniyet kemeri takmadı. Bunun yanında, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 104 kişi tespit edilirken, alkollü araç kullanan 63 kişiye de işlem yapıldı. Ayrıca trafikten men edilen araç sayısı ise 115 olarak açıklandı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik güvenliğinin sağlanması adına yapılan denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Kamuoyuna yapılan açıklamada, "Trafik denetimleri, güvenli bir yolculuğun anahtarıdır." ifadesine yer verildi. Emniyet yetkilileri, sürücülerin trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatarak, trafikte daha bilinçli bir davranış sergilemenin herkesin güvenliği için önemli olduğunun altını çizdi.