“Etkin ve Sürdürülebilir Topluluklar için Ortaklıklar” adlı proje, kardeş şehirler ve belediyeler arasındaki mevcut ve gelecekteki iş birliklerini güçlendirmeyi, sivil toplum düzeyinde Türk-Alman girişimlerinin görünürlüğünü artırmayı hedefliyor. Ayrıca, bu iş birliklerinin somut projeler üzerinden iyileştirilmesi de amaçlanıyor. 

Tepebaşı Belediyesi, Almanya’dan kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte kazandığı “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışması kapsamında düzenlenen üçüncü teknik toplantıyı Berlin’de gerçekleştirdi. Toplantıda, Tepebaşı Belediyesi’nin örnek projeleri de tanıtıldı.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Berlin'de Projelerini Anlattı

Eskişehir’de 28 Kasım’da Elektrik Kesintisi: Hangi Mahalleler Etkilenecek? Eskişehir’de 28 Kasım’da Elektrik Kesintisi: Hangi Mahalleler Etkilenecek?

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından Almanya ve Türkiye arasında yerel yönetim iş birliğini ve karşılıklı iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen proje yarışmasını kazanan Tepebaşı Belediyesi, Almanya’daki kardeş kenti Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” temalı projenin üçüncü teknik toplantısına ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin ilk akıllı şehir projelerinden biri olan Remourban’ın uygulandığı Melih Savaş Yaşam Köyü, Engelli Montaj Atölyesi, İki Elin Sesi Senfoni Orkestrası, Küreseliz projesi, Yeryüzü Ekoloji Okulu ve Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği gibi projeler video gösterimi ile katılımcılara sunuldu. Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ayça Köprübaşı, belediyenin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verirken, proje koordinatörü Başak Demiray ise sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik gerçekleştirilen örnek projeleri aktardı.

Projenin son toplantısı Ekim ayında Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.