Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk Ameliyata Alındı! Galatasaray’ın Teknik Direktörü Okan Buruk Ameliyata Alındı!

Eskişehir TEMA Vakfı, sosyal medya hesabından paylaştığı anlamlı video ile doğal varlıkları tehdit eden altın madenciliğine değindi.
TEMA Vakfı, bu durumu yalnızca doğal varlıklarımız için bir tehlike olarak değil, aynı zamanda bölgede yaşayan vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının da riske girdiği bir durum olarak tanımladı. Yapılan açıklamada, "Toprağımız, suyumuz ve yaşam alanlarımız vahşi madenciliğe feda edilmemeli!" ifadelerine yer verildi.

Bölgedeki doğal dengenin korunması ve halkın sağlığının güvence altına alınması için yetkililere çağrıda bulunan TEMA Vakfı, duyarlılık ve farkındalık oluşturmanın önemine de dikkat çekti. Tüm vatandaşları bu mücadelede destek olmaya davet etti.
Vakıf, şimdi farklı illerden getirilen cevherlerin Kaymaz’da depolanmasının planlandığını, bu durumun ise milyonlarca metreküp zehirli atığın bölgeye yığılmasına neden olabileceğini vurguladı.