Eskişehir Çifteler'de bulunan bir Ayçiçek tarlasında 20 metrede fazla derinliğinde, 5 metre çapında bir çukur bulundu. Çifteler ilçesinde bağlı Sadıroğlu Mahallesi'nde Erkan Ceylan isimli çiftçi, ayçiçek tarlasındaki dev çukuru sulama sistemini toplarken fark ettiğini söyledi.

Durumu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı yetkililere bildiren çiftçi tarla ve çevresinde çalışma başlatıldığını aktardı. Gördüğü obrukun ürkütücü olduğunu dile getiren Ceylan, “Benim tarlam 23 dönüm. Obruğu görüp, korktum. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bilgi verdik. DSİ'den yetkililer geldi. Ayçiçeği biçim dönemi de geldi. Fark etmeseydik biçerdöveri bile içine çekebilirdi. Mahallemizde ilk kez obruk oluştu. Çevresini hasat ettikten sonra bu obruğu toprakla doldurmayı planlıyorum" dedi.

Eskişehir'de Aranan Şahıslara Büyük Operasyon! 155 Şüpheli Gözaltında Eskişehir'de Aranan Şahıslara Büyük Operasyon! 155 Şüpheli Gözaltında

Obrukta inceleme yapan Eskişehir Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ise Eskişehir'de bilinen 3'üncü obruğun oluştuğunu söyledi. Bölgede incelemeler yapıldığını belirten Gümüş, "Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı, planlı üretim desteğine ilişkin açıklama yaptı. Bundan sonra çok su isteyen bitkilerimizin ekilişlerini kontrollü yapacağız. Çiftçimizin de gelirinin düşmemesi için verdiğimiz destekler artırıldı. Ülke genelinde 11 ilde, 51 ilçe su kısıtıolan bölgeler. Eskişehir'deki 6 ilçe de bunlara dahil. Yer altındaki suyun hoyratça kullandığında sıkıntı oluşacak bu ilçelerde su kısıtı ve planlı üretim desteği verilecek. Planlı üretimle çiftçimiz daha çok kazanacak. Suyumuzu idareli kullanacağız, böylece obrukları daha fazla görmeyeceğiz" dedi.