Eskişehir TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şubesi tarafından kurulan ve 18 paydaşın içinde yer aldığı Eskişehir Tarım Platformu temsilcileri Başkan Ahmet Ataç ile bir araya gelerek "Tarım Hareket Manifestosu" üzerine görüştü.

Eskişehir'de Yemek Borusu Genişleyen Yavru Kediden Tavuk Sesi Çıkıyor Eskişehir'de Yemek Borusu Genişleyen Yavru Kediden Tavuk Sesi Çıkıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Selma Güder, platformun faaliyetleri hakkında Başkan Ataç’ı bilgilendirerek hazırladıkları ‘Tarım Manifestosu’nu da takdim etti.

Güder “Eskişehir Tarım Platformu, Eskişehir tarımı için herkesin sesine kulak vererek yerelde sürdürülebilir bir tarım ve gıda sisteminin menfaatlerine ve toplumun faydasına uyan teklifler sunacak, projeler üretecek, mevzuatları takip edip, ilgilileri bilgilendirecek ve farkındalık faaliyetleri yapacaktır” açıklamasında bulunarak Başkan Ataç'ın desteğini aldı. 


Başkan Ataç görüşme sonunda  “Kırsal kalkınma için tarımın, üretimin önemini ve kıymetini biliyoruz. Son günlerde üreticilerimizin ne kadar zorlandıklarını haberlerde okuyoruz. Tarım politikalarının tekrar gözden geçirmesi ve planlı üretime yönelmesi gerekiyor. Platformun da kırsal kalkınmanın, sürdürülebilir tarımın geleceği adına çok önemli olduğuna inanıyorum. Tepebaşı Belediyesi olarak üretene destek oluyoruz olmaya da devam edeceğiz” kaydetti.