Eskişehir'de yaşayan 8 yaşındaki serebral palsy hastası Eyüp Efe Altun, uzun süredir yürümekte güçlük çekiyordu. Ayaklarında meydana gelen şekil bozuklukları ve kasılmalar nedeniyle Eyüp Efe, çeşitli cerrahi müdahaleler ve fizik tedavi süreçlerinden istenen sonuçları alamamıştı. Ancak Eskişehir Şehir Hastanesi Ortopedi uzmanı Op. Dr. Onur Gök tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonun ardından Eyüp Efe'nin yürüme umudu yeniden doğdu.

1 Buçuk Saat Süren Hem Kemik Hem Yumuşak Doku Ameliyatı Sonrası Efe Yürüme Umudu Kazandı

Yaklaşık 1 buçuk saat süren operasyon hem kemik hem de yumuşak doku müdahalelerini kapsadı. Ameliyatın ardından Eyüp Efe’nin ayakları alçıya alındı ve 5 ila 6 hafta sonra alçıların çıkarılmasının ardından fizik tedavi süreci başlayacak. Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Dr. Onur Gök, Eyüp Efe'nin daha kaliteli bir yaşam sürmesini umduklarını ifade etti.

Eskişehir'de Planlı Elektrik Kesintisi: Şehrin Bu Sokaklarında Elektrik Enerjisi Duracak! Eskişehir'de Planlı Elektrik Kesintisi: Şehrin Bu Sokaklarında Elektrik Enerjisi Duracak!

Ameliyat Sonrası Eyüp Efe Altun'un Ayakları Alçıya Alındı

"Amacımız Efe'nin Yere Sağlam Basmasını Sağlamak"

Eyüp Efe’nin ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi uzmanı Dr. Onur Gök, ameliyatla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Hastamız 7 yaşında ve Serebral palsy hastası. Serebral palsy; anne karnında başlayıp 5 yaşına kadar devam edebilen, beynin oksijensiz kalmasıyla meydana gelen bir rahatsızlıktır. Ortopedi kısmı ise kaslarda meydana gelen kasılmalara bağlı deformitelerdir. Bu durum hastanın yürüme problemine sebep olmaktadır. Bu zamana kadar yapılan bir takım cerrahi işlemlerden ve fizik tedavilerden sonra yaşın ilerlemesiyle deformiteler devam ettiği için tekrar ameliyat kararı aldık. Amacımız Efe'nin yere düzgün bir şekilde basmasını sağlamak. Hem kemik hem yumuşak doku ameliyatları yaptık. Ameliyat ortalama 1 buçuk saat sürdü. Şuanda ayağında alçıları var bunları 5 ila 6 hafta sonra çıkartacağız. Ardından fizik tedavi gereksinimi olacak. Efe'nin daha kaliteli bir yaşantısı olmasını ümit ediyoruz. Ameliyatımızı cuma günü yaptık, bütün vücut verileri stabil olduğu için bugün taburcu etmeyi planlıyoruz. Şuan da her şey oldukça yolunda”