Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, açıklanan Yeni Orta Vadeli Program (OVP) hakkında değerlendirmelerde bulundu. Eskişehir Sanayi Odası Başkan Kesikbaş, programın para, maliye ve gelir politikalarında eşgüdüm sağlanmasına yönelik olduğunu ifade ederek “Ancak önemli olan, Orta Vadeli Program’ın çerçevesini gerçekçi ve kararlı bir şekilde, dünya konjonktüründen kopmadan uygulamaktır” dedi.

Eskişehir’de Ağaç Devrildi: Yol Trafiğe Kapandı Eskişehir’de Ağaç Devrildi: Yol Trafiğe Kapandı

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Kesikbaş, üretim sektörü için en önemli konunun enflasyonun geçiş sürecinin tamamlanmış olması olduğunu vurguladı. “Dezenflasyon sürecinin en kısa sürede tamamlanarak kalıcı fiyat istikrarının sağlanması büyük bir zorunluluk” şeklinde konuştu. Ayrıca, Orta Vadeli Program’ın beşeri sermaye ve verimlilik artırıcı reformlar içermesinin umut verici olduğunu ifade etti.

Celalettin Kesikbaş, ihracat, istihdam, üretim ve yatırım gibi kritik alanlara öncelik verilmesi gerektiğini belirtti. “Bu durum sürdürülebilir gelişmeyi sağlar. İhracatın finansal olarak daha güçlü desteklenmesi, ülkenin ekonomik büyümesi ve rekabet gücünü artıracaktır” dedi.

Önümüzdeki üç yılda kamu kaynaklarının nitelikli insan kaynağı, katma değerli üretim, yeşil ve dijital dönüşüm gibi alanlara aktarılmasının pozitif bir yaklaşım olarak değerlendirildiğini ifade eden Kesikbaş, “Temel politika alanları; finansal istikrar, mali reformlar, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi, yeşil ve dijital ekonomiye geçiş gibi beklentilerimiz var” dedi. Ayrıca, üretim merkezlerinin demir yolları ile limanlara bağlantı projelerinin hızlandırılmasının Eskişehir için önemli olduğunu vurguladı.