Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya: Kabine Döneminde Tonlarca Yasaklı Madde Ele Geçirildi Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya: Kabine Döneminde Tonlarca Yasaklı Madde Ele Geçirildi

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Her zaman söylediğimiz gibi ESO, üyelerimizle birlikte 90 bin kişilik çalışanlarımızın da sanayi odasıdır. Topluma dönük bir sanayi odası olma vizyonuyla sanayimiz ve şehrimiz için projeler üretiyoruz” dedi.

Eskişehir Sanayi Odası (Eso) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı Geçekleştirildi

Toplantı, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Meclis Başkanı Süha Özbay liderliğinde, yönetim kurulu üyeleri, meclis ve komite üyelerinin katılımıyla yapıldı. Sanayi sektörünün sorunları, talepleri ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, 'Ekonomik Beklenti ve Nitelikli Personel İhtiyaç Anketleri Sonuçları' da paylaşıldı.

ESO Başkanı Kesikbaş, açılış konuşmasında, zorlu ekonomik şartlara rağmen üreticilerin Türkiye'nin gelişimi ve refahı adına gösterdiği özverinin önemine değindi. Kesikbaş, yaşanan küresel ve bölgesel krizlere rağmen üretimin devam ettirilmesinin, Türkiye’nin sanayi sektörünün kaldıraç gücü olduğunu vurguladı.

Toplantıda, ESO'nun son beş yılda üye sayısını neredeyse üç kat artırarak 1.500’ü aştığı, Eskişehir sanayisinin yıllık 9 milyar dolar ciro ve 4,5 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca, kentte Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın sektörel dağılımında sanayi sektörünün yüzde 44 seviyelerine ulaştığı ifade edildi.

Eso Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı Gerçekleştirildi

ESO’nun, üyelerinin sorunlarını tespit ederek çözüm önerileri geliştirmeye devam ettiğini belirten Kesikbaş, 'Üçüz Dönüşüm' olarak adlandırdıkları yeşil, dijital ve toplumsal dönüşüm vizyonunu esas aldıklarını söyledi. Bu yaklaşımla, Eskişehir'in her zaman bir adım önde olmasını hedeflediklerini vurguladı.