Özbekistan Taşkent Devlet Diş Hekimliği Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Nodirjon Khaydarov ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Bekhzod Yarmukhamedov, işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni (ESOGÜ) ziyaret etti.

Eskişehir’de Kaçak Sigara Ağına Baskın Eskişehir’de Kaçak Sigara Ağına Baskın

Ziyaret sırasında, Özbekistan devletinin sağlık alanında yapay zeka konusundaki gelişim hedefleri çerçevesinde iş birliği fırsatları ele alındı. İki kurum arasında iyi niyet anlaşması ve Diş Hekimliği Fakülteleri arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Görüşmeler sonucunda, diş hekimliği alanında yapay zeka kullanımı konusunda uzmanlaşan ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi ile Özbekistan Taşkent Devlet Diş Hekimliği Enstitüsü'nün ortak projeler gerçekleştirmesi planlandı. 

Bu kapsamda, Özbekistan Taşkent Devlet Diş Hekimliği Enstitüsü'nün öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde "Diş Hekimliğinde Yapay Zeka Uygulamaları" konusunda eğitim alması ve bilimsel çalışmalara katılması kararlaştırıldı. Toplantının sonunda yapılan açıklamada, yürütülecek çalışmaların her iki kurum için yararlı ve verimli olacağına vurgu yapıldı.

Programa ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batu Can Yaman, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Şevki Bayrakdar ile diğer yetkililer katılım sağladı.