Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kentaş Otopark Şirketi, son dört yılda önemli bir büyüme kaydetti. 2019 yılında 9 milyon 288 bin lira olan net satış rakamı, 2020 yılında başlatılan köklü yapısal değişiklikler sonucu 2023 yılında 54 milyon 971 bin liraya ulaştı. Son 4 yıl içerisinde üst üste faaliyet karı açıklayarak 023 yılı kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde yerini aldı. Eskişehir genelinde 8 bin 601 mükellef arasında 190. sırada yer alan Kentaş Otopark Şirketi, hergün daha da ileriye taşıdığı başarısını hayata geçirdikleri yapısal değişiklikler sayesinde olduğunu aktardı.
 
Kentaş Ltd. Şti. Müdürü Mali Müşavir İbrahim Çolak konuya ilişkin yaptığı açıklamada “2019 yılı sonunda yalnızca 6’sı kadın 61 çalışanımız varken bugün 64’ü kadın 134 çalışanımız bulunmaktadır. Üstelik bu çalışanların yüzde 35’i üniversite mezunu, yüzde 50’si de lise mezunudur. Personel sayımızı iki katının üzerine çıkarırken, kadın çalışan oranımız yüzde 50’ye yaklaşmıştır. Kadınlarla başlattığımız yeniden yapılanma sürecinin meyvelerini almaya başlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu dönemde tüm birimlerimizde e-arşiv e-fatura düzenine geçtik. Tüm personel ve parklanma yapan araçlar ile ödeme hareketlerini 24 saat mobil uygulama üzerinden canlı takip edebiliyoruz. Yüzde 13 olan kredi kartı ve eft tahsilat oranımızı bugün yüzde 52.4’e çıkardık. Toplam tahsilatın yarıdan fazlasını banka aracılığıyla yapmaya başladık. 2025 yılında bu oranı yüzde 80’lere çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Eskişehir Valiliği’nde, Eylül Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı

Kentaş'ın 2023 yılı verilerine göre, vergi rekortmenleri sıralamasında 8 bin 601 kurumlar vergisi mükellefi arasında 190.sıraya yerleştiğinin altını çizen Kentaş Ltd. Şti. Müdürü İbrahim Çolak "Kurumlar Vergisi dışında bu yılın Ağustos ayına kadar olan dönemde devlete ödediğimiz KDV tutarı 10 milyon liraya yaklaşmıştır. Yılsonu KDV tutarımızın 15 milyon lirayı aşması beklenmektedir. Bu şu demek oluyor, otoparklarımızı kullanan tüm müşterilerimizin ödedikleri her ücretin vergisi, istinasız bir şekilde vergilendirilmektedir." aktardı.

Eskişeihir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Kentaş'ın kar amacı gütmeden vatandaşlara kaliteli hizmet sunma ilkesiyle aksiyon aldığını belirten Çolak sözlerine şu ifadelerle devam etti:  "Bugün Kentaş 130’un üzerinde insana istihdam sağlayan, kazancının her kuruşunun vergisini ödeyen, hiçbir kuruma bir tek kuruş borcu olmayan, yazılım, denetim ve mali yapısı çok güçlü, örnek bir kurumsal firma haline gelmiştir. Şirketimizin, mali ve finansal durumu başta olmak üzere birçok alana ilişkin raporları her yıl güncellenmekte ve Büyükşehir Belediyemizin yıllık faaliyet raporu aracılığıyla kamuoyu ile de paylaşılmaktadır. Buradan şunu hatırlatmakta da fayda görüyorum. Bir belediye şirketi olarak kar amacı gütmekten ziyade serbest piyasada vatandaşlarımıza güvenilir ve kaliteli hizmet sunmayı öncelik alıyoruz. Bir yandan hizmet üretirken bir yandan da ciddi sayıda istihdam sağlıyoruz. Çalışanlarımıza her türlü sosyal haklarını eksiksiz olarak veriyoruz. Mali yapımızın güçlü ve disiplinli olması, önceliğimiz olmayan karlılığı da beraberinde getiriyor. Bu durum elbette ki bizler için de pandemi, ekonomik kriz gibi dönemlerde güvence oluyor. Yeni yatırım yapmamıza olanak sağlıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Ayşe Ünlüce'nin talimatıyla şehrimizde bulunan çeşitli STK’lara ve Eskişehirspor’a da destek veriyoruz." 

Kentaş'ın her geçen gün daha da büyümesiyle ilgili açıklamalarda buluna Çolak "Bir kamu şirketi olmamız nedeniyle birçok kamu denetim kurumu tarafından da düzenli olarak denetlenmekteyiz ve bu zamana kadar yapılan denetimlerin tamamını sorunsuz bir şekilde geçirmiş bulunuyoruz." kaydetti.