Eskişehirspor’a Maç Öncesi Vali Aksoy’dan Ziyaret Eskişehirspor’a Maç Öncesi Vali Aksoy’dan Ziyaret

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, "Eskişehir İlinde İklim Değişikliğine Dayanıklı Tarımsal Üretim Modelinin Uygulanması ve Yaygınlaştırılması" projesindeki faaliyetlerine devam ediyor.

Eskişehir’in Çifteler İlçesi, Yıldızören Mahallesi'nde gerçekleştirilen meralarda Juncus Sp ile mücadele ve mera ıslahı çalışmaları kapsamında, 500 dekar alana ekilmek üzere 10 bin  kg yerli arpa tohumu, 2 bin 500 kg çok yıllık mera tohumu ve bin 700 kg macar fiği tohumu, çiftçilere %100 hibe ile bedelsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca, Sivrihisar İlçesi, Koçaş Mahallesi'nde de 360 dekar alana ekilmek üzere 4 bin 300 kg macar fiği tohumu teslim edildi.

Eskişehir İlinde İklim Değişikliğine Dayanıklı Tarımsal Üretim Modelinin Uygulanması Ve Yaygınlaştırılması Projesi Devam Ediyor

Etkinliğe Proje Ortağı Sakaryabaşı Sulama Birliği Başkanı M. Murat Tuzlacıoğlu, Proje Koordinatörü Mühendis Yurdal Çetinkaya, Mahalle Muhtarı İhsan Özen ve köy sakinleri katıldı. Çiftçiler, proje sayesinde meralarda yaşadıkları zararlı bitki sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirterek, hayvanlarını otlatamadıkları için yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Ayrıca, projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla bölgedeki mera ıslahının örnek olacağını ve sürdürülebilir hayvancılığı destekleyeceğini ifade ettiler.