Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu. Bu sene Sağlık Haftası nedeniyle işlenecek olan temanın Sana En Yakın Hekimin, Aile Hekimin olduğunu kaydeden Yaşar Bildirici "Sağlıklı bireylerle sağlıklı toplumun oluşturulması vizyonu hedeflenmiştir." kaydetti.

Yaşar Bildirici ülke genelinde sağlık hizmetlerinin güçlendirilebilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında en önemli adımın sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak olduğunu kaydetti.


Sağlık hizmetlerinin etkili, verimli ve adil bir şekilde sunulmasını sağlamak için çalışmalarını yürüten Bildirici Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde, uluslararası örnekleri ve ülkenin ihtiyaçlarını dikkate alarak özel bir Aile Hekimliği Modeli oluşturulduğunu aktardı.

Aile hekimlerinin, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın, her kişiye hizmet verdiğini belirten Bildirici, "Aile hekimleri, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti de veren, tam gün esasına göre çalışan aile hekimliği uzmanı veya bakanlığın öngördüğü eğitimleri alan uzman tabip veya tabiplerdir" şeklinde konuştu.

Eskişehir’de, 81 aile sağlığı merkezinde görev yapan 289 sözleşmeli aile hekimi ve 280 sözleşmeli aile sağlığı çalışanının hizmet verdiğini kaydeden Bildirici, aile hekimlerinin kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini kapsamlı ve sürekli olarak sunduğunu vurguladı.

Yaşar Bidirici "Sağlığı korumak için Aile Sağlığı Merkezleri’nde ve Toplum Sağlığı Merkezleri’nde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca müdürlüğümüz web sitesinden, sosyal medya sayfalarımızdan, yayınladığımız Halk Sağlığı Bültenleri’nden sağlığınızı korumak adına daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Aşı takibinden kanser taramalarına, gebelikten ağız ve diş sağlığına, obeziteden diyabete, bağımlılıktan organ bağışına kadar daha birçok konuda bilgilendirme yapacağımız Adalar mevkiindeki stantlara 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde tüm halkımızı bekliyoruz. Gelin sağlığınızı birlikte koruyalım, sağlığımızın değerini kaybetmeden bilelim" keydetti.

Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi