Eskişehir’de Tramvay Seferlerini Durduran Kaza Eskişehir’de Tramvay Seferlerini Durduran Kaza

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici hasta haklarının önemine dikkat çekerek; “Hasta Hakları Birimleri ve bakanlık bünyesindeki 'Hasta Başvuru Bildirim Sistemi (HBBS)' aktif olarak hizmet vermekte olup, başvurular hasta hakları birim sorumlularımız tarafından değerlendirilerek çözüme kavuşturulmaktadır. Sağlık hizmeti almak üzere bir sağlık kuruluşuna başvuran herkes; hizmetten genel olarak faydalanma, bilgilendirilme ve bilgi isteme, personeli tanıma, seçme ve değiştirme, mahremiyet, rıza, güvenli bir ortamda sağlık hizmeti alma, dini vecibelerini yapma, saygınlık görme, ziyaretçi ve refakatçi bulundurma, şikayet ve dava hakkı gibi haklara sahiptir." dedi.

İl Sağlık Müdürü Bildirici "Bu hakların yanı sıra, her hasta; başvurduğu kurumun kural ve uygulamalarına uyma, geçmiş tedavi bilgilerini eksiksiz paylaşma, doktor tarafından belirlenen kontrollerine katılma, randevu saatlerine uyma ve diğer hastalar ile sağlık personeline saygı gösterme sorumluluğuna sahiptir. Bireysel ve toplumsal sorunların çözümü için vatandaşlarımızı hak ve sorumluluklarına sahip çıkmaya davet ediyor, bu vesileyle tüm hastalarımızın 26 Ekim Hasta Hakları Günü'nü kutluyorum" aktardı.

Doç. Dr. Bildirici, il genelindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında 'Hasta odaklı ve katılımcı sağlık hizmeti' sunumu hedefi doğrultusunda hasta ve hasta yakınlarının, hasta hakları konusunda bilinçlendirilmesinin ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.