Eskişehir'in, dünya çapında 134 ülkenin dahil olduğu hava kalitesi ölçümünde en temiz havaya sahip 5 ilimizden biri olduğu tespit edildi.
Binden fazla sanayi tesisinin yer aldığı Eskişehir, sanayiler nedeniyle ortaya çıkan atıkları, suları ve emisyonları kontrol altında tutarak hava kalitesini yüksek tutmayı başarmıştır.
İklim değişikliğinin günümüzde küresel ölçekte kriz haline gelmesiyle; ekonomi, politika, enerji, turizm, ormancılık, tarım, gıda güvenliği, şehirleşme, sağlık, teknoloji ve ekoloji etkileniyor. Bu kapsamda düzenlenen Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi'nin açılış toplantısına, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik de katıldı.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yararlanıcı kurum olarak yer aldığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen “Türkiye’de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi” toplantısı toplumsal düzeyde farkındalık arttırmayı hedefliyor.
Hikmet Çelik, açılış töreni konuşmasında "İlimiz bu denli büyük ve farklı sektörlerde üretim yapan sanayi kuruluşlarını barındıran bir şehir olmasının yanı sıra havası, suyu ve toprağıyla bütüncül olarak ülkemizdeki en yaşanabilir kentlerin başında gelmektedir. İl Müdürlüğü olarak çevreyi korumak adına yaptığımız özverili çalışmalar neticesinde; dünya çapında 134 ülkenin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği, İsviçre merkezli hava kalitesi teknoloji şirketi IQAir tarafından yıllık olarak yayımlanan 2023 Yılı Dünya Hava Kalitesi Raporu verilerine göre Eskişehir, hava kalitesinin, ülkemizin havası en temiz 5 ili arasında yer aldığı belirtilmiştir. Uluslararası çalışmalar da gösteriyor ki çevresiyle uyum içerisinde yaşayan bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerine yer verdi.