Eskişehir’in En İyi Çıkış Yapan S.T.K Derneği ödülünü Eskişehir Gastronomi Derneği başkanı Murat Arnik aldı. Türkiye genelinde birçok organizasyona öncülük eden The Prestige Magazine, Eskişehir'de 55 farklı kategoride ödüllerin dağıtıldığı geniş katılımlı bir tören düzenledi.

Eskişehir Büyükşehir'den Büyük Destek: Yaşlılar ve Engelliler İçin Ev Temizliği Eskişehir Büyükşehir'den Büyük Destek: Yaşlılar ve Engelliler İçin Ev Temizliği

Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ödüllerin iki aşamalı bir jüri süreciyle değerlendirildiğini belirterek, Eskişehir'e değer katan 55 farklı kategoriye yönelik ödül alan tüm kişi, kurum ve kuruluşları tebrik etti.

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik, derneğin kazandığı bu prestijli ödülle ilgili yaptığı konuşmada, "Şehrimizde bulunan 117 esnaf arkadaşımız ile birlikte 102 yıl sonra sektör  temsilcileri sektör çalışanları ve sektör tedarikçileri ile birlikte 5 bin işletme, 52 bin çalışan ve bin 300 tedarikçi firmayı bir araya getirecek olan Eskişehir’in ilk ve tek resmi Gastronomi Derneği’ni şehrimize kazandırıp tescillemiş olduk. Bunun gurur ve heyecanı yaşıyoruz aldığımız sorumluluğun farkındayız." kaydetti.

Murat Arnik hayata geçirmek istediği projelerle ilgili  UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanındaki Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden şehirler arasında Eskişehir'in yer alması için çalışmak olduğunun altını çizd.  Arnik ESGASTRODER bünyesinde hayata geçirmek istediği projeleri aktararak konuşmasına devam etti. Bu kapsamda Eskişehir’in gastronomi haritasını oluşturmak, yerli ve yabancı turistlerin bu lezzet noktalarına kolayca ulaşmasını sağlamak, şehri uluslararası bir marka haline getirecek etkinlikler düzenlemek, sektörde çalışan veya çalışmak isteyen kişilere yönelik sertifikalı eğitim programları oluşturmak ve Eskişehir'in gastronomi kimliğini ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak Arnik'in hedeflediği projeler alıyor. 

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik “Bu ödüller,  azimle ve kararlılıkla attığımız her adımın bir sonucudur. Eskişehir gastronomi derneği  öncülüğünde daha büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz” aktardı.