Eskişehir Emek Mahallesi'nde sansarlar dolaşmaya başladı. Mahalle sakinleri, kurdukları kapanlarla sansarları yakalamaya çalışıyor.

Eskişehir'de Konut Piyasası Canlandı: TÜİK Ağustos 2024 Satış Verilerini Açıkladı Eskişehir'de Konut Piyasası Canlandı: TÜİK Ağustos 2024 Satış Verilerini Açıkladı

Vatandaşların yakaladığı 2 sansar Doğa Koruma ve Milli Parkla Eskişehir Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, bakım ve tedavilerini yaptıktan sonra sansarları doğal yaşam alanlarına bırakacaklarını aktardı. Ancak bölgedeki vatandaşların sansar avı devam ediyor. 

Geceleri kapanların içine yiyecek koyarak bekleyen mahalle halkı sansarların daha fazla çoğalmasını önlemeyi amaçlıyor.

Eskişehir Emek Mahallesi'nde Yakalanan Sansar!

Emek Mahalle Muhtarı Sibel Akıl yaşadıkları bu durumla ilgili, “Bu 2'nci sansarımız oldu. Yine aynı şekilde kapanla yakalandı. Kapan içerisine yiyecek koyuyoruz, oraya giriyor ve kapısı kapandığı andan itibaren yakalanmış oluyor. Bu geçen yakaladığımızdan biraz daha küçük. Diğerini Doğam Yaşam Merkezi'ne bıraktık. Orada belli bir süre daha beslenecek, büyüyecek, gelişecek. Daha sonrasında doğal yaşam alanına bırakılacak. Bunu da yine aynı şekilde bugün teslim edeceğiz" aktardı.