Eskişehir'i De Kapsayan 19 İlde Siberağ-9 Operasyonu Eskişehir'i De Kapsayan 19 İlde Siberağ-9 Operasyonu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Mobil Cihaz ile Toprak Analizi projesini hayata geçirdi. Başkan Ünlüce'nin seçim vaadi olarak sunduğu toprak analizi Mahmudiye'de başladı.  Mobil Cihaz ile Toprak Analizi projesi ile üretici tarımsal üretimde doğru gübre kullanım farkındalığı artacak böylece yanlış gübrelemenin önüne geçilecek ve buna bağlı olarak çiftçilerin gübre maliyeti düşecek.

Çiftçilerin Tarımda Verimli Ekim Yapması Için Ücretsiz “Mobil Cihaz Ile Toprak Analizi” Hizmeti Ilk Olarak Mahmudiye Ilçesinde Başladı

Mahmudiye ilçesinde başlayan proje kapsamında çiftçiler, güncel Çiftçi Kayıt Sistemi’nden (ÇKS) veya Ziraat Odasından aldıkları Çiftçi Belgesi ile başvuru yaptılar. Başvuru yapan üreticiler için Mobil Toprak Analiz ekipleri, üreticinin tarla, bahçe ve seralarından alınan toprak numunelerini ücretsiz olarak analiniz etti.

Proje kapsamında yapılan analizler doğrultusunda çiftçilerin tarım alanlarında verimli ekim yapması ve çiftçinin yüksek verimli ürün elde etmesinin hedeflendi. Analiz sonucunda toprakta bulunan elementlerin değerleri ölçüldü. 

Mobil Cihaz Ile Toprak Analizi” Projesini Hayata Geçirildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmasıyla hem gübrelemenin daha bilinçli yapılması sağlanıyor hem de çiftçilerin doğru gübreleme konusunda önerilerde bulunuluyor.