Eskişehir Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak, belediyenin tarım ekipleri tarafından ekilip bakımı yapılan yağlık ayçiçeklerinin hasadını yerinde inceledi.

Belediye tarafından yürütülen tarım çalışmalarında, ayçiçekleri 2 kez sulanarak yüksek verim sağlandı. Elde edilen veriler, dekar başına 250 kilogram verim ve yüzde 44 yağ oranıyla çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Bu verim oranlarıyla birlikte belediye, yüksek tonajda ürün elde etmeyi hedefliyor.

Beylikova Belediyesi Yağlık Ayçiçeği Hasadına Başladı

Başkan Hakan Karabacak, incelemeleri sırasında tarım yatırımlarının sadece belediye bütçesine değil, aynı zamanda ülke ekonomisine de önemli katkılar sağladığını vurguladı. Karabacak, hasat edilen ayçiçeklerinin kalitesi ve veriminden memnuniyet duyduğunu belirterek, bu başarıda emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür etti.

Eskişehir Emniyet Güçlerinden Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine Güvenlik Eğitimi Eskişehir Emniyet Güçlerinden Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine Güvenlik Eğitimi

Belediyenin tarıma yönelik yatırımları ve projeleri, Beylikova halkına katkı sağlarken bölgedeki tarımsal üretimin artmasına da önemli bir ivme kazandırıyor.