Eskişehir  Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin ev sahipliğinde Uluslararası İletişim Sempozyumu düzenlendi

Sempozyumunun uzun süredir devam etmesinin işbirliği sayesinde olduğunu vurgulayan Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel, “Sempozyumumuzda 12 ülkeden 143 akademisyen ve uzman arkadaşımızın katılımıyla 90 bildiri ve 11 keynote konuşması sunulacak. Konuşmama artık aramızda olmayan, kaybettiğimiz, sempozyumumuza çok büyük katkıları olan hocalarımızı anarak başlamak istiyorum. Bugün hem yüz yüze hem de çevrimiçi ortamda aramızda bulunacak olan tüm sempozyum katılımcılarına teşekkür ediyorum. Bu sempozyum 20 yılı aşkın süredir devam ediyorsa bu hepimizin işbirliği ile gerçekleşti.” dedi.

Sempozyumun Türkiye’de iletişim bilimi alanında bu kadar uzun bir süre devam ettirilmiş tek akademik etkinlik olmasının önemini vurgulayan Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Serra Görpe şunları aktardı:
“Ben uzun bir süredir ülkemden uzakta Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışıyorum ve olabildiğince düzenli olarak Communication in the Millennium sempozyumuna katkım olsun istiyorum. Sempozyum yapmak çok zahmetli bir iş, tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve çok verimli bir toplantı olmasını diliyorum.”

CİM 24 sempozyumunun önemine değinen Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin ise konuşmasında şunları söyledi:

Eskişehirli Şeyma Koç’un Annesi Müge Anlı’da Kızına Seslendi Eskişehirli Şeyma Koç’un Annesi Müge Anlı’da Kızına Seslendi

“Bugün burada Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen, 12 farklı ülkeden ve 67 farklı üniversiteden gelen katılımcıları bir araya getiren Communication in the Millennium sempozyumunun yirmincisi için buluştuk. Temel birçok konunun ele alındığı bu sempozyum, küresel bilgi akışını sağlamak açısından oldukça önemli bir yere sahip. Sosyal Bilimlerin etkilerinden, dijital güvenliğe, medya etiğinden, yeni iletişim modellerine kadar birçok farklı konuda bildiriler sunulacak. Ele alınan konular sadece akademik düzeyde değil, aynı zamanda toplumsal yaşamda, iş dünyasında ve meslek hayatında da karşılaştığımız güncel sorunlara doğrudan değiniyor.”

Programın açılış konuşmalarının ardından Bahçeşehir Üniversitesi İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir "Dijital Çağda İletişimciler neyi nasıl araştırmalı!", Bakü Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Terane Mahmudova "The Cross-Section of Postmodernism and New Media", University of Pennsylvania, Annenberg School for Communication Öğretim Üyesi Reserch Prof. Dr. R. Lance Holbert ise çevrimiçi olarak "Better Defining the Field of Communication" konu başlıklarında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Communication in the Millennium sempozyumu bu yıl “Değişen Dünya, Değişen Medya” ana teması üzerinde bireyler arası iletişim, medya ve kadın çalışmaları, yalan haber ve doğrulama platformları, yapay zekâ, yeni medya gibi birçok konuda 12 ülkeden 143 akademisyenin 90 bildiri ve 11 keynote sunumlarıyla 3 gün boyunca devam edecek


Etiket:

anadolu üniversitesi