Eskişehir Hayvanat Bahçesi Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti Eskişehir Hayvanat Bahçesi Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti

Anadolu Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin eğitim hayatına daha sağlıklı bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla Oryantasyon Programı düzenledi. Program, Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkay yaptı. Prof. Dr. Özkay, uluslararası öğrencilerin Türkçeyi iyi öğrenmelerinin önemine dikkat çekerek, "Türkiye’nin en eski ve en değerli üniversitelerinden birinde öğrencilik hayatı süreceksiniz. Eskişehir, çok güzel bir öğrenci kenti. Umarım burada geçireceğiniz yılları hayatınız boyunca en güzel hatıralarınız olarak anarsınız" ifadelerini kullandı.

Programda, öğrencilere alanında uzman kişiler tarafından çeşitli bilgilendirmeler yapılacağı belirtildi. Prof. Dr. Özkay, önümüzdeki yıldan itibaren fakültelerde lisans eğitimlerine başlayacak olan öğrencilere başarılı bir öğretim hayatı diledi ve Anadolu Üniversitesi'nin ihtiyaç duyulan her konuda öğrencilerin yanında olacağını vurguladı.

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu da programda yer aldı. Gökçekuyu, “Amacımız, lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim alan uluslararası öğrencilerimize üniversitemizi, kampüsümüzü ve şehrimizi tanıtmak. Umarım bugün ileride özlemle hatırlayacağınız üniversite hatıralarınıza anlamlı bir katkıda bulunacağız” dedi. Dr. Gökçekuyu, öğrencilere başarılı bir eğitim dönemi diledi.