Eskişehir'de Şafak Operasyonu Eskişehir'de Şafak Operasyonu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Işık her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı ve sıralandığı listede birden fazla kategoride yer aldı.

 Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl yayınlanan “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators 2024” araştırmasında, kapsamlı bir bilimsel etki endeksi oluşturularak dünya genelinde araştırma yapan akademisyenler sıralandı. Listede, “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategori yer aldı. Prof. Dr. Cem Işık, 2023 yılı verilerine göre “Yıllık Etki” kategorisinde Anadolu Üniversitesi’ni temsilen 1. sırada, Türkiye genelinde ise 46. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde de dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösterildi.

Prof. Dr. Cem Işık Anadolu Üniversitesi tarafından başarılı akademisyenlere yıllık olarak verilen, başarı ödülleri töreninde de yer aldı. Anadolu Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve “Ar-Ge, İnovasyon ve Girişimcilik” ödüllerinin de sahibi oldu.


Prof. Dr. Cem Işık başarısı için “Bu önemli başarıya imza atmanın gururunu yaşıyorum. Başta doğup büyüdüğüm Erzurum’a, mensubu olmaktan büyük mutluluk duyduğum Anadolu Üniversitesine ve bana her zaman destek veren ülkeme gönülden teşekkür ediyorum. Elbette bu başarı, sadece benim değil, aynı zamanda birlikte çalıştığım değerli ekip arkadaşlarımın ve öğrencilerimin de eseridir. Çok çalıştık ve daha da fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Bilimsel araştırmalarımızla üniversitemizi ve ülkemizi uluslararası arenada daha da yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Bu ödüller, motivasyonumuzu artırarak bize yeni sorumluluklar yüklüyor ve bilim adına daha büyük hedeflere ulaşmamız için bir fırsat sunuyor.” dedi.