Yurtman, Eskişehir'in Tepebaşı ve Mihalgazi ilçeleri sınırları içinde bulunan Alpagut ve Atalan mahallelerinde planlanan "Alpagut-Atalan Altın-Gümüş Maden Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi" için Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvuru dosyasını Eskişehir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne teslim ettiğini duyurdu. Ayrıca, projeye ilişkin halkı bilgilendirme toplantısının 15 Ağustos tarihinde yapılacağını belirtti.

Başkan Yurtman, projenin detaylarını açıklarken, "Proje kapsamında yılda 12 milyon ton kazı yapılması planlanmakta olup, patlatmalı açık ocak işletmeciliği ve siyanürlü yığın liç yöntemi ile altın-gümüş çıkarılması hedeflenmektedir" dedi.

ÇED başvuru dosyasına göre proje sahasında 28 endemik bitki türü, 61 omurgalı türü ve 128 kuş türünün tespit edildiğini vurgulayan Yurtman, ayrıca bölgedeki kültürel mirasın korunmasının önemine dikkat çekti. Projeye karşı çıkanların sesine de kulak verdiklerini belirten Yurtman, bölgedeki ekolojik dengenin ve tarımsal üretimin zarar görebileceği uyarısında bulundu.

Eskişehir'de Mesleki Yönlendirme Toplantısı Düzenlendi Eskişehir'de Mesleki Yönlendirme Toplantısı Düzenlendi

Son olarak Yurtman, "ESÇEVDER olarak projeye karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmekten memnuniyet duyduğumuzu" ifade etti.