Erdoğan, bu hain saldırının Türkiye'nin savunma sanayisi ve bağımsızlık mücadelesini hedef aldığını belirterek, "Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak, terör emellerine ulaşamayacak" dedi.

"TUSAŞ’a Yönelik Saldırı, Türkiye’nin Hedeflerine Karşı"

Sosyal medya üzerinden de açıklama yapan Erdoğan, Türk savunma sanayisinin önemli bir kurumu olan TUSAŞ’ın böyle bir saldırıya maruz kalmasının, Türkiye’nin bağımsızlık hedeflerine yönelik olduğunu vurguladı. 

TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasından Yararlananların Sayısı Belli Oldu TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasından Yararlananların Sayısı Belli Oldu

Güvenlik güçlerinin saldırıya anında müdahale ederek teröristleri etkisiz hale getirdiğini belirten Erdoğan, milletin güvenliğine kasteden hiçbir gücün amacına ulaşamayacağını ifade etti.

"Putin’den Taziye ve Dayanışma Mesajı"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan’la yaptığı görüşmede, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için baş sağlığı mesajlarını bildirdi. 

Putin, Türkiye’nin terörle mücadelesinde yanlarında olduklarını belirterek, bu tür saldırıların her zaman kınanması gerektiğini vurguladı.