Konut kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle ev sahibi olma hayali orta ve alt gelir grupları için zorlaşırken, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında sunulan rapor, bu sorunu çözmek için çeşitli öneriler içeriyor. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci'nin hazırladığı kapsamlı raporda, dar ve orta gelirli vatandaşların konut alımındaki zorluklar ve çözüm önerileri yer alıyor.

TOKİ'den Peşin Ödemelerde Yüzde 25 İndirim TOKİ'den Peşin Ödemelerde Yüzde 25 İndirim

Erdoğan'ın talimatıyla MYK'da konut sorununun detayları ve çözüm yolları ele alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ'nin ortak hareket ederek, uzun vadeli ve maliyeti uygun çözümler üreteceği bildirildi. Özellikle dar gelirli vatandaşların konut erişimini kolaylaştırmak için yeni finansal modeller geliştirilecek.

Ayrıca, Orta Vadeli Program'da (OVP) konut sektörüyle ilgili önemli adımların atılacağı vurgulandı. Salgın ve deprem gibi faktörler göz önünde bulundurularak konut arzının artırılması ve sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hazine ve TOKİ'nin yapacağı çalışmalarla dar gelirli vatandaşların konut erişim sorununun çözüme kavuşturulması bekleniyor.