Bu düzenlemeyle, kök maaşı düşük olan emeklilerin maaşlarında önemli bir artış sağlanırken, Hazine'nin destek payının dağılımı da netleştirildi. Vergi paketinde ayrıca kısa vadeli sigorta kolları prim oranının yüzde 2,25'e çıkarılması ve işverenlere yönelik Sosyal Güvenlik destek primi uygulamasının sonlandırılması gibi önemli düzenlemeler yer alıyor.

Dolar Euro Bugün Ne Kadar? 4 Eylül Çarşamba Döviz Kurları Dolar Euro Bugün Ne Kadar? 4 Eylül Çarşamba Döviz Kurları

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, düzenlemelerin en düşük emekli aylıklarına etkisini değerlendirerek, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan güncellemeyle kök maaşı 6 bin 250 lira ve altında olanlara 12 bin 500 lira maaş sağlanmış oldu. Bu düzenleme, düşük gelir grubundaki emekliler için önemli bir sosyal yardım niteliği taşıyor" dedi.

Dul ve yetimlerin aylıklarında da güncellemelerin yapıldığını belirten Karakaş, "Dul ve yetimler, ölen kişinin maaşında ne kadar paya sahipse o oranda aylık alacaklar. Bu düzenlemeyle birlikte, dul ve yetim aylıklarında da iyileştirme sağlandı" şeklinde konuştu.

Vergi paketinin maliyetinin 33 milyar 200 milyon lira olduğunu vurgulayan Karakaş, hükümetin bu maliyeti karşılamak için kısa vadeli sigorta kolları prim oranını artırarak finanse ettiğini belirtti. Ayrıca, işverenlere sağlanan Sosyal Güvenlik destek primi uygulamasının sonlandırılmasının da emeklilerin maaşlarına katkı sağladığını ifade etti.