Emlak sektöründe 15 Eylül 2024 itibarıyla yetki doğrulama aşamasına geçiyor. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, yetkisi olmayan emlakçılar için kritik bir tarih olan 1 Ocak 2025'e dikkat çekiyor.

Ticaret Bakanlığı’nın emlak sektöründeki fahiş fiyat artışlarını engellemek amacıyla hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), yeni bir aşamaya giriyor. Emlakçılar ve emlak ofislerini yakından ilgilendiren bu süreç, 15 Eylül 2024 itibarıyla devreye alınacak yetki doğrulama uygulamasıyla yeni bir boyut kazanıyor.

Toprak Razgatlıoğlu’ndan Bir Dünya Şampiyonluğu Daha Toprak Razgatlıoğlu’ndan Bir Dünya Şampiyonluğu Daha

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar’ın verdiği bilgilere göre, bu tarihten itibaren yetkisi olmayan emlakçılar ve ofisler, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ilan girişi yapamayacaklar. Çağlar, bu sürecin e-Devlet üzerinden kolaylıkla yönetilebileceğini belirterek, yetkisi olmayan kişilerin ilanlarının artık yayınlanmayacağını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı, 31 Ağustos 2023 tarihinde yönetmelikte yapılan değişiklikle, emlak platformlarına girilen ilanların yalnızca yetki numarasıyla ilişkilendirilmesi zorunluluğunu getirmişti. Bu kapsamda, yetki doğrulama uygulamasının yakın bir tarihte devreye gireceği belirtiliyor. Artık emlak ilanları, e-Devlet üzerinden doğrulanmadan yayınlanamayacak. Emlak sektöründe köklü değişikliklerin habercisi olan bu uygulama, sektörün daha şeffaf ve güvenilir bir hale gelmesini hedefliyor.