Uğur, 67 yaşında bile eski öğrencilerine ilham vermeye devam ediyor ve şiirlerinde toplumsal konuları işlemeyi ihmal etmiyor. Yayımladığı 10 kitapta özlü sözler, derlemeler ve şiirlerin yanı sıra sosyal medya platformlarından bestelediği eserleri de paylaşıyor. Kültür Bakanlığı onaylı halk şairi olan Uğur, sanatta motivasyonun önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Yazmak, gelecek kuşaklara bir şeyler aktarabilmek için kendime bir borç gibi görüyorum. Bu benim hobim. Okuyucularım genellikle edebiyat severler ancak gençlerin de edebiyata ilgi göstermesini isterdim. Aldığım tepkiler çok güzel; insanlarla birebir iletişime geçtiğimde motivasyonum artıyor ve bir anda ilham geliyor, ilk gördüğüm yere notlar alıyorum. Evimde binlerce notum var."

Okumanın ve üretmenin Uğur için büyük bir tutku olduğunu vurgulayan emekli öğretmen, şunları ekledi: "Bazı öğrencilerime ilham oluyorum ve hala onlarla görüşüyorum. Onların çalışmalarını görmek beni motive ediyor. İnsanlar birbirlerini motive etmeli ki sanatta üretim olabilsin. İlgi duyduğunuz alanlardaki kitaplara yönelirseniz okuma keyfi de artar. Türkçe ve edebiyat öğretmeni olmama rağmen tarih kitaplarını çok severim ve tarih bilgim de oldukça fazladır. Okudukça insanın ne kadar az şey bildiğini anladığını düşünüyorum."

Eskişehir’de Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'nde 29 Ekim Kutlandı Eskişehir’de Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'nde 29 Ekim Kutlandı

Faruk Uğur, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Bir kitap okuyan 'her şeyi biliyorum' dermiş; iki kitap okuyan 'çok şey biliyorum' dermiş, üç kitap okuyan 'hiçbir şey bilmiyorum' dermiş. İnsan okudukça cahil olduğunu anlıyor aslında."