Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi Eskişehir'de İş İnsanlarına Yönelik Silahlı Saldırı Davası Ertelendi

Bahçeli evlerde ve depolarda saklanan sansarların, gece saatlerinde yola çıkmaları nedeniyle vatandaşlar rahatsızlık yaşıyor. Zarar verme potansiyeli nedeniyle mahalleli, kapanlar kurarak kendi aralarında yakalama çalışmaları başlattı. Şu ana kadar yakalanan sansarlardan biri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

"Dört Sansarı Yakaladık, Birkaç Tanesi Daha Var"

Emek Mahalle Muhtarı Sibel Akıl, konuyla ilgili olarak, “Şu ana kadar bir sansarı yakaladık, elimizde beş tane daha sansar var. Hepsini yakaladıktan sonra doğal ortamlarına bırakacağız. Milli Parklardan yardım talep edeceğiz. Akşamları sansarların sokağa çıkması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Sansarlar bahçelere girip eşyaları dağıtıyor. İki gündür kapan kurarak bu soruna çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bir sansarı yakaladık, diğerlerini de yakalamayı umuyoruz. Şu an için vatandaşlarımıza saldırı gibi bir durum yaşanmadı, ancak gelecekte ne olacağını bilmiyoruz. Bir komşumuzun bahçesindeki kuşları yemişlerdi ve eşyalarına zarar vermişlerdi. Sansarları yakalayıp, doğal ortamlarına geri bırakacağız” dedi.

"Torunlar Sansar Videoları İzleyerek Korkuyor"

Mahalle sakini Serdar Pekmez, mahalledeki tedirginliği dile getirerek, “Kapının önünde otururken önce iki sansar geçti, ardından iki tane daha geldi. Dört yavru ve bir anne sansarı gördük. Komşumuzun kuşlarını yemişlerdi. Anne kuş yumurtalarının üstündeydi, fakat sansarlar onu da yemiş. Bahçelerde ve çevrede büyük zarara yol açıyorlar. Kayınpederimin nar ağacını kırdılar. Mahalledeki herkes çok tedirgin. Torunum bile sansar videoları izleyerek korkuyor. Sansar sorunu şu an gündemde ve herkes bu durumdan endişeli” şeklinde konuştu.