Bayraktar, 2026 yılına kadar Karadeniz'deki doğal gaz üretimini 20 milyon metreküpe çıkaracaklarını belirterek, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin vatandaşları rahatlatan bir mesaj verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: “Elektrik ve doğalgaza 3 ay zam yapılmayacak”dedi ve elektrik ile doğalgaz desteklerinin 2025 yılında yeniden belirleneceğini ifade etti.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda Feci Kaza: Yardım Etmeye Gitti, Hayatını Kaybetti Kuzey Marmara Otoyolu'nda Feci Kaza: Yardım Etmeye Gitti, Hayatını Kaybetti

Karadeniz'deki Gaz Üretimi Artacak

Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 6 milyon metreküpü aşkın gaz üretildiğini hatırlatan Bayraktar, kasım-aralık aylarında bu üretimin 7,5 milyon metreküpe, gelecek yılın ilk çeyreğinde ise 10 milyon metreküpe ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı. Bayraktar, Çanakkale'de aktivasyon çalışmaları yapılan yüzer platform sayesinde 2026'da bu üretim kapasitesini 20 milyon metreküpe çıkaracaklarını belirtti.

Yeni Arama Stratejileri

Yoğun bir arama ve üretim stratejisi izlediklerini vurgulayan Bayraktar, Türkiye'nin aranmamış bölgelerinde ve farklı coğrafyalarda yeni aramalar yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin Irak Basra ve Azerbaycan'da Şahdeniz sahalarında faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Bayraktar, yeni hedeflerden birinin Somali denizleri olduğunu vurguladı.

Bayraktar, Kuzey Irak’ta şu anda üç petrol sahasında ortaklıkları bulunduğunu, ancak bunu büyütmeyi planladıklarını ifade etti. Libya’da hem karada hem de denizde daha aktif olmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan, Somali denizlerinde yapılacak arama faaliyetlerinin Türkiye açısından tarihi bir dönem başlatacağını belirtti. Oruç Reis gemisinin bu bölgedeki ilk görevini gerçekleştireceğini açıklayan Bayraktar, "Artık kendi gemilerimizle arama yapabilir bir ülke haline geldik" dedi.