Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, İngiltere’nin prestijli Best Business Awards’ta iki ödül aldı. Şirketin Enerjimiz Eşit projesi, “Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Programı” kategorisinde ödül kazanırken; “Radyo Frekans Emisyonları ile Kısmi Deşarj Tespiti” projesi ise İklim Eylem Ödülü aldı.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, ödüllerin sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yenilikçi teknolojiler konusundaki kararlılıklarının birer göstergesi olduğunu belirtti. Yalçın, “Bu başarılar, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve bize gelecekteki çalışmalarımız için büyük bir motivasyon sağlıyor,” dedi.

2019 yılında hayata geçirilen Enerjimiz Eşit projesi, toplumsal eşitlik vurgusuyla kadınların enerji sektörüne katılımını artırmayı amaçlıyor. OEDAŞ, kadın çalışan oranını artırmanın yanı sıra meslek liselerinde düzenlediği eğitim ve seminerlerle farkındalığı artırıyor. Projenin ödül aldığı kategorinin Jüri Başkanı, OEDAŞ’ın cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığını takdir ederek, şirketin Türkiye genelinde binlerce kadına güven kazandırdığını vurguladı.

OEDAŞ’ın ödül alan ikinci projesi olan Radyo Frekans Emisyonları ile Kısmi Deşarj Tespiti, Türkiye’de bir ilk olmasının yanı sıra dünyada da nadir örneklerden biri. OEDAŞ Ar-Ge departmanının geliştirdiği bu projeyle, arızalı direklere yönelik müdahale gerçekleştirilerek, yılda yaklaşık 164 bin 340 km yol tasarrufu sağlanması ve 42 bin 712 ton sera gazı salımının önlenmesi hedefleniyor. İklim Eylem Ödülü kategorisinin Jüri Başkanı, OEDAŞ’ın verimlilik artırma, maliyetleri düşürme ve net sıfır hedeflerine ulaşma konusundaki çabalarını övgüyle karşıladı.

İzmir Foça'da Orman Yangını İzmir Foça'da Orman Yangını

Yalçın, OEDAŞ çalışanları ve projelerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “Bu başarılar, ekibimizin özverili çalışmaları ve kamu kurumlarının desteği ile tüketicilerimizin bize olan güveninin bir sonucu,” ifadelerini kullandı.