Tekin, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişikliklerin planlandığını belirtti.

Trafik kazalarının azaltılmasında Ulaştırma ve Altyapı, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarının denetim rollerine vurgu yapan Tekin, "Eğitim standartlarının yükseltilmesi önemli. İlk defa ehliyet alacakların eğitimi ile ilgili yönetmelik değişikliği taslağı hazırlandı. STK'lar olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile görüş alışverişinde bulunduk." dedi.

Yönetmeliğin son aşamaya geldiğini belirten Tekin, "Yeni yönetmelik yayımlandıktan sonra sürücü kurslarının uyum sağlaması gerekecek. Bu değişiklikler standartların yükseltildiği bir düzenleme olarak değerlendirilebilir." diye konuştu.

Murat Tekin, Türkiye'deki sürücü adaylarının eğitim sürecine de değinerek, "Direksiyon sınav süresinin 40 dakikaya uzatılması, sınav öncesinde kimlik doğrulaması gibi güvenlik önlemleri getirilecek. Ayrıca, direksiyon eğitim güzergahlarının genişletilmesi ve alternatif güzergahların eklenmesi planlanıyor." şeklinde bilgi verdi.

Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi

Yeni düzenlemenin parçası olarak, sınavlarda uygulanacak yeni yöntemlerin yanı sıra, sürücü eğitimcilerinin periyodik eğitime tabi tutulmasının da öngörüldüğünü vurgulayan Tekin, "Engelliler için de araç temininde esneklik sağlanacak. Bu düzenlemelerle sürücü adaylarının eğitim kalitesi ve trafik güvenliği artırılacak." dedi.