Eskişehir Hayvanat Bahçesi Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti Eskişehir Hayvanat Bahçesi Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti

Matematik Evi, matematiği gerçek dünya ile ilişkilendirerek her yaştan bireye sunmayı amaçlıyor ve eğlenceli öğrenme metotları ile öğrencilerle buluşuyor. Açıldığı günden bu yana toplamda 13.308 kişinin faydalandığı merkez, yaz dönemi kursları ile yoğun ilgi görüyor.

Matematiği Eğlenceli Hale Getiriyor

Genellikle zor bir ders olarak algılanan matematik, Matematik Evi'ndeki origami, sözsüz ispatlar, materyal destekli ispatlar ve mantık problemleri gibi yöntemlerle daha eğlenceli ve ilgi çekici bir hale geliyor. İlkokul ve Ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak sunulan eğitimler tamamen ücretsiz. Yaz dönemi kurslarına kayıtlı 85 öğrenci, burada matematiği eğlenceli bir şekilde öğrenmenin tadını çıkarıyor.

Merak Uyandırıcı Yöntemler

Matematik Evi, Japon Donguri yöntemi gibi yenilikçi tekniklerle matematiği merak uyandırıcı bir hale getiriyor. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik olarak uygulanan Japon Donguri yöntemi ile yaz dönemi dersleri, 194 öğrenci tarafından sürdürülüyor. Tepebaşı Belediyesi'nin sunduğu bu ücretsiz hizmet, yaş sınırı gözetmeksizin tüm vatandaşlara açık.