GÜNDEM

Ege denizinde deprem alarmı! 200 deprem meydana geldi

Ege Denizi'nde son 48 saatte en büyüğü 4.8 olmak üzere 200’den fazla deprem meydana geldi. Sarsıntılar nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis acil toplantı kararı aldı, dört adada okullar tatil edildi.

Ege denizinde deprem alarmı! 200 deprem meydana geldi
Abone Ol

Ege Denizi, son 48 saatte yoğun sismik hareketliliğe sahne oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, bölgede art arda 200’den fazla deprem kaydedildi. En büyüğü 4.8 olan sarsıntılar, özellikle Yunanistan’ın Santorini ve çevresinde yoğunlaşırken, bölgede paniğe yol açtı.

Santorini'de Deprem Alarmı

Volkanik yapısıyla bilinen Santorini Adası’nda yaşanan depremler, akıllara yanardağ aktivitesini getirdi. Ancak uzmanlar, depremlerin Santorini yanardağıyla bağlantılı olmadığını açıkladı. Deprem fırtınasının en çok hissedildiği Kiklad Adaları'nda halk tedirgin bir bekleyiş içinde.

Egede 200 Deprem Meydana Geldi 02

Yunanistan Acil Önlemler Aldı

Sarsıntıların ardından Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis liderliğinde acil durum komitesi toplandı. Tedbirler kapsamında dört adada okullar tatil edilirken, etkinlikler iptal edildi. Olası bir felakete karşı bölgede kurtarma ekipleri, dron operatörleri ve helikopterler hazır bekletiliyor.

Santorini, Amorgos ve Los Adaları’nda seyyar sağlık birimleri oluşturulurken, yetkililer halka sakin olmaları yönünde çağrı yaptı. Depremlerin devam edip etmeyeceği konusunda uzmanlar gelişmeleri yakından takip ediyor.