Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi

Dünyanın en yaşlı kişisi unvanı, 117 yaşındaki Maria Branyas’ın vefatının ardından 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka’ya verildi. ‘Guinness Dünya Rekorları’na göre, Tomiko Itooka'nın doğum tarihi olarak 23 Mayıs 1908 onaylandı ve bu doğrultuda Itooka, 110 yaş ve üzerindeki bireylerin sıralandığı listenin en üstüne yerleşti.

Euronews’in aktardığı bilgilere göre, Itooka’nın doğum tarihi, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından doğrulandı. Şu anda Japonya’nın Ashiya şehrinde bir huzurevinde yaşayan Tomiko Itooka, dört çocuk annesidir. Osaka'da doğan Itooka, 20 yaşında evlendi ve iki kızı ile iki oğlu oldu. İkinci Dünya Savaşı sırasında, kocasının tekstil fabrikasında ofis işlerini üstlendi.

Tomiko Itooka, genç yaşlardan itibaren aktif bir yaşam tarzını benimsemiş ve lisede voleybol oynamıştır. Kocasının 1979’daki ölümünden sonra da bu dinamik yaşam tarzını sürdürmüş, Japonya’nın Nara bölgesinde on yıl boyunca yalnız yaşamış ve Kongo Sıradağları’ndaki Nijo Dağı’na tırmanmıştır.

70'li yaşlarında Japonya’nın en yüksek ikinci yanardağı olan 3.067 metre yüksekliğindeki Ontake Dağı’na iki kez tırmanmış, bu tırmanışları spor ayakkabılarıyla gerçekleştirmiş ve rehberini şaşırtmıştır. 80'lerinde, Osaka 33 Kannon Hac Yolculuğu’na katılarak 33 tapınağı ziyaret etmiş, ve 100 yaşında Ashiya Tapınağı’nın taş basamaklarını bastonsuz çıkmıştır.