Merhaba, İlk bilgilendirmemizi diş beyazlatma ile yapmak istedim çünkü yazın en çok uyguladığımız işlemlerdendir.

Diş beyazlatma; dişlere kimyasal bir jel uyguladığımız tamamen estetik amaçlı bir işlemdir. 

öncelikle beyazlatma sağlıksız, diş çürüğü ve diş taşı olan bir ağıza uygulanmaz. Dolayısıyla ilk yapılacak işlem muayene sonrası tedavilerimizi bitirmek.  Akabinde beyazlatma

Hasta olarak hekiminizin koltuğuna oturdunuz ve ağzınızın gayet sağlıklı olduğuna karar verdi. Bu aşamadan sonra süreç başlar.  Önce fotoğraf alınır ki ortalama kaç ton açıldığı görülebilsin. Sonra ağız çevre dokularını ekarte ettikten sonra diş etlerine koruyucu bir bariyer uygulanır. Sonrasında dişlere kimyasal jel uygulanır. 2 veya 3 kez belli sürelerde bekledikten sonra işlem biter. Aslında basit bir işlemdir fakat hastada özellikle mine inceyse hassasiyet yaratabilir fakat kısa süre içinde hassasiyet geçer. 

Beyazlatma yapıldı fakat bu kadarla bitiyor mu? Hayır tabii ki. Bundan sonrası da önemli çünkü 1 hafta 10 gün kadar da renklendirici gıdalar tüketilmemeli. Salçalı yemekler vişne suyu kırmızı şarap kahve sigara gibi. Ki yazın en çok tüketilen gıdalar bunlar. Bu uyarılara dikkat ettikten sonra minimum 1,5 -2 yıl bembeyaz dişlerle dolaşabilirsiniz. 

Herkesin dişleri bembeyaz olacak diye bir kural da yoktur bu arada. Kişilerde mine dentin oranı farklı olabildiğinden  ve jel de minedeki renklenmeye saldırdığı için farklılıklar elbette oluşacaktır. Bunu hekiminiz en güzel şekilde açıklayacaktır. Görüşmek üzere teşekkür ederim.