TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok’un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirterek, sosyal medya platformlarının sorumluluklarına uygun davranması gerektiğini vurguladı.

DHA’ya konuşan Yayman, komisyonun üç yıl önce kurulduğunu hatırlattı. Bu süreçte dijital ağ sağlayıcıları ve arama motoru temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, dijital mecralarda yaşanan sorunların ele alındığını belirtti.

“Tiktok’un Paylaşımları Asla Kabul Edilemez!”

TikTok’a yönelik ciddi eleştiriler aldıklarını ifade eden Yayman, platformun Türkiye'nin ahlak değerlerine uygun bir yayın politikası izlemesini beklediklerini söyledi.

Yayman, TikTok’un toplumda nefret objesine dönüştüğünü belirtti. “TikTok'un yaptığı paylaşımlar asla kabul edilemez.

Bu platformun Türkiye'nin moral değerlerine, geleneklerine uygun bir yayın politikası izlemesi gerekiyor" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili TikTok'ta yer alan içeriklere tepki göstererek, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ortak değeridir. Bu değerlerin içinin boşaltılmasına asla izin vermemeliyiz.” diye konuştu.

“Milletimiz Kapatılmasını İster”

TikTok’un kapatılmasının halk arasında destek gördüğünü belirten Yayman, “Milletimize sorulsa, büyük bir çoğunluk TikTok'un kapatılmasını ister.

7 Bin Lira Üstündeki Ödemelerde Banka Zorunluluğu Getirildi! 7 Bin Lira Üstündeki Ödemelerde Banka Zorunluluğu Getirildi!

TikTok’un sorumluluklarını yerine getirmesi ve kendine çeki düzen vermesi gerekiyor” dedi. Yeni yasama döneminde Dijital Telif Yasası üzerinde çalışmalar yapacaklarını belirtti. Bu konuyu Meclis gündemine getireceklerini ifade etti.