ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 30 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'na (2024-DGS) toplam 312 bin 855 adayın katıldığını duyurdu. 

Sonuçlarının 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacağı tahmin edilen sınav,ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak ve kazanan öğrenciler lisans programları için tercihlerini yapabilecekler.

YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Tercih sürecine başlamadan önce, adayların ÖSYM'nin internet sitesindeki Tercih Kılavuzu'nu detaylıca incelemeleri önem taşıyor. Tercihlerinizi doğru bir şekilde yapmak için, Tablo-2’yi dikkatle gözden geçirmeniz gerekecek. Bu tabloda, hangi ön lisans programlarının hangi lisans programlarıyla ilişkili olduğu belirtiliyor. Sadece bu tabloya uygun tercihler geçerli sayılacak; yanlış alanlardan yapılan tercihler geçersiz olacak.

2024 DGS tercihleri, Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak. Adayların, kendi mezuniyet alanlarına uygun lisans programlarını seçmeleri gerekiyor. Tercihlerinizi yaparken kılavuzdaki güncel bilgileri takip etmek ve uygun programları seçmek, lisans öğreniminizin sorunsuz bir şekilde devamını sağlayacaktır.