Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri için 2025 yılında öngörülen artış miktarı belli oldu.Yeni düzenlemeyle birlikte memurların saat başı fazla mesai ücreti yüzde 26,7 oranında artırılarak, 10 lira 10 kuruştan 12 lira 80 kuruşa çıkarılacak. Bu artış, 1 Ocak 2025'ten itibaren yürürlüğe girecek. 

Özel Kalem ve Şoförlere Özel Ücret

Bakanlıklarda çalışan özel kalem müdürleri ve şoförler için yeni yılda belirlenen fazla mesai ücreti 13 lira 60 kuruş olacak. Genel müdürlük merkez teşkilatlarında görevli şoförler de 60 saate kadar bu yeni ücretlerinden yararlanabilecek.
Üst düzey yöneticilere fazla mesai düzenlemesi 
 
Her makam için ayda toplam 450 saati aşmamak kaydıyla, üst düzey yöneticiler ve personellerine 13 lira 60 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek. Bu gruba vali, general, amiral ve bakanlıklar gibi kurumlarda görevli yetkililer dahil edilecek.
 

Yurtlarda Görev Yapan Personele Ek Ödeme Yapılacak

Kredi ve Yurtlar Kurumunda görev yapan personele ayda 90 saati geçmemek üzere saat başı 12 lira 80 kuruş ek ödeme yapılacak. Bu personeller fazla çalışma karşılığında izin kullanamayacakları durumlarda ek ücretten yararlanacak.

 
Mesleki Eğitim Personeline Yüksek Mesai Ücreti 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görevli idari personele de ayda 100 saati geçmemek üzere saat başı 21 lira 80 kuruş ödeme yapılacak. Bu düzenleme, fazla çalışma saatlerinin karşılanmasına yönelik önemli bir destek sunuyor.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ara Tatil Tarihleri Belli Oldu 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ara Tatil Tarihleri Belli Oldu


Yurt İçi Gündeliklerde Artış Yaşanacak

 Harcırah Kanunu kapsamında belirlenen yurt içi gündelikler de yeni yıl itibarıyla artacak. Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek gündelik tutar 715 liraya yükselirken, en alt kademe memurlar için gündelik 600 lira olacak.