Devlet Bahçeli’nin son dakika açıklamalarından önemli gündem başlıkları şu şekilde;

Suriye ve Irak'a Hava Operasyonu Suriye ve Irak'a Hava Operasyonu

-TUSAŞ saldırısıyla ilgili;
 "Bölücü terör örgütü PKK'nın efendileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın BRICKS zirvesine katıldığı gün, bizim de Salı günkü tarihi çıkışımızın hemen ardından Türkiye'ye terör baronlarının talimatıyla kanlı mesaj vermiştir. Bu kanlı mesaj, ayaklarımızın altında çiğnenmiştir." dedi.

-PKK terör örgütün ortak düşman olduğunu vurgulayarak yaptığı konuşmasında;
“Tusaş terör saldırısı, PKK,YPG,PYD'nin kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK, Kürt'ün de Türk'ün de hatta yaşayan her canlının düşmanıdır. PKK'nın kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK yaşayan her canlının düşmanıdır. Kanlı mesaj ayaklarımızın altında çiğnenmiştir. Hainler imha edilmişlerdir. Kaderimiz bin yıllık kardeşliğimizdir."dedi.

-Türk-Kürt kardeşliğiyle devam ettiği konuşmasında;
“Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var. İlk olarak millet coğrafi bir zümre değildir. Bir imparatorluk dahilinde müşterek siyasi hayat yaşayanların mecbur değildir. Milletin teşekkül ve tekamülünde diğer mühim unsurların yanında işaret eden odur. Damıtılan millet tanımı şudur: Dil bakımından müşterek olan kültürel zümredir.”dedi.