Hatay’ın Arsuz ilçesinde, depremzede iki kardeş olan Sercan ve Nazım Satmaz, 100 dönüm kapalı alanda yürüttükleri muz üretimini 5 milyon TL’lik bir yatırımla 120 dönüme çıkardı.

 Arsuz’un Üçgüllük Mahallesi’nde muz seraları bulunan kardeşler, deprem bölgesini üretimle ayağa kaldırmayı amaçlıyor. 20 dönümlük yeni seranın açılışı Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen ve bölgedeki üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hatay'da Depremzede Kardeşlerden 20 Dönümlük Sera Açılışı

Son Dakika: İstanbul Fatih'te Vahşet Son Dakika: İstanbul Fatih'te Vahşet

Açılışta muz ağaçları ekildi ve ilk hasat yapıldı. Serayı ziyaret eden Vali Masatlı, Hatay’ın zeytini, narenciyesi ve buğdayı kadar muz üretimi ile de ön plana çıktığını belirtti. Arsuz’da yaklaşık bin dekar alanda muz yetiştirildiğini ve yıllık 7 bin ton rekolteye ulaşıldığını ifade eden Masatlı, tarımın bölge ekonomisindeki önemine vurgu yaptı.

Yeni seranın açılışında konuşan Nazım Satmaz, muz hasadının 12 ay boyunca aralıksız devam ettiğini ve bu yıl 7 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. 2011 yılından beri babaları Rasim Satmaz ile birlikte bu işi sürdürdüklerini belirten Satmaz, muz fiyatlarının genellikle Antalya ve Anamur’da belirlendiğini, bu hafta muzun dalındaki fiyatının 33 TL olduğunu dile getirdi. Satmaz, desteklerinden dolayı açılışa katılan yetkililere teşekkür etti.