Cumhuriyet Halk Partsi'nin kuruluşunun 101.yılı nedeniyle Anıtkabir'de kutlama töreni gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, parti yöneticileri, milletvekilleri ve çok sayıda partili Anıtkabir'deki törene katıldı.

CHP Genel Başkanı Özel, kara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ve parti yöneticileri Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesini ziyaret etti.

Chp Kuruluşunun 101.Yılını Kutladı

Özel, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelengi mozoleye bıraktı ardından saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi'ne giden Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı: "Sayın Genel Başkanım, iki büyük eserinizden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin her kademesinden yöneticileri ile partimizin kuruluşunun 101'inci yılında huzurunuzdayız." 

Özel yazısına şu sözlerle devam etti: "Sizden aldığımız büyük ilhamla partimizi iktidar yaparak Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş felsefesinden sapmadan kurucu değerlerine bağlı kalarak demokratik, laik, sosyal, hukuk devletini niteliklerini güçlendirerek gösterdiğiniz hedefe ulaştırmak için durmadan, dinlenmeden mücadele edeceğimize söz veriyoruz."

100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı 100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı

Özgür Özel Anıtkabir Özel Defteri'ni Imzaladı

Anıtkabir Özel Defteri'ne yazan özel yazısını"Sayın Genel Başkanım, Amasya'da kurtuluş reçetesi olarak ortaya koyduğunuz 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' ilkesine partimizin 101'inci yılında sıkı sıkıya bağlıyız. Cumhuriyetimizi emanet ettiğiniz gençlerle birlikte yüceltmek, çizdiğiniz muasır medeniyet seviyesinin ilerisine taşımak, ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik ve demokratik yoksunlukları milletimizle birlikte giderebilmek için azimle ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size, silah arkadaşlarınıza ve partimizin kurucu kadrolarını oluşturan yol arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz." ifadeleriyle sonlandırdı.

Özel, daha sonra 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün mezarına da çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir'den ayrıldı.