TEKNOFEST Adana'da halka seslenen Erdoğan, İsrail’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i “istenmeyen adam” ilan etmesine de tepki gösterdi. Erdoğan, “Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekreteri’ne BM’ye gelemeyeceğine dair ferman gönderiyorsun? 196 ülke herhalde BM Genel Sekreteri’ne sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

MSB’den Net Yanıt Geldi: “Her Türlü Saldırıya Karşı Hazırız” MSB’den Net Yanıt Geldi: “Her Türlü Saldırıya Karşı Hazırız”

"İsrail'in Sinsi Planlarını Biliyoruz"

Erdoğan, İsrail’in Orta Doğu’daki saldırılarının arkasında daha büyük bir plan olduğunu vurguladı. “Biz sahadaki gelişmeleri anbean takip ediyoruz. İsrail’in nihai hedefinin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz” diyen Erdoğan, İsrail’in Hamas bahanesiyle Gazze’yi işgal ettiğini ve Lübnan’a da Hizbullah gerekçesiyle müdahale ettiğini belirtti.

"Bebekleri Dahi Öldürmekten Zevk Alan Bir Cinnet Hali"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in saldırılarında bebeklerin dahi hedef alındığını belirterek, Batı’nın bu saldırılara sessiz kalmasını eleştirdi. “Kundaktaki bebekleri öldürmekten zevk alan bir cinnet haliyle karşı karşıyayız” diyen Erdoğan, Batılı güçlerin İsrail’e silah, mühimmat ve diplomatik destek vermeye devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Orta Doğu'daki asıl amacının sadece bölgesel olmadığını, daha büyük bir stratejik planın parçası olduğunu belirtti. “Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. İsrail’in yaptığı her açıklama ve paylaştığı her harita, asıl niyetlerini ortaya koyuyor” diye konuştu.Olaylarla ilgili açıklamaları ve İsrail’e yönelik eleştirileriyle Erdoğan, Türkiye’nin Orta Doğu’daki durumu yakından takip ettiğini ve sinsi planlara karşı tedbirli olduğunu vurguladı.