Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılı doğum istatistiklerine göre, ülke genelinde doğurganlık hızı rekor düşük seviyeye geriledi.

2001 yılında 2,38 olan doğurganlık hızı, yani bir kadının ortalama olarak yaşamı boyunca dünyaya getirdiği çocuk sayısı, 2023 yılında 1,51'e düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki uyarıları sonrasında ilgili bakanlıklar harekete geçerek annelere yönelik yeni desteklerin planlarını yapıyor.

Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı! Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı!

AK Parti'nin strateji ekibi tarafından yapılan değerlendirmelerde, doğum izni sürelerinin uzatılmasının yanı sıra ikinci ve üçüncü çocuklara yönelik devlet desteğinin artırılması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda, kreş desteği, kira yardımı ve kadınların istihdam haklarıyla ilgili düzenlemelerin üzerinde duruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine konuyla ilgili çalışmaları yürütüyor. AK Parti kurmayları, sadece doğum izni değil, geniş kapsamlı desteklerle kadınların çocuk sahibi olma isteklerini desteklemeyi hedeflediklerini belirtti.