Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin üst yönetimiyle iftar programında bir araya geldi. Programda yaptığı konuşmada Ramazan ayının manevi önemine değinen Erdoğan, bu mübarek günlerin milletle gönül bağını daha da güçlendirdiğini belirtti.
“Ramazan ayları, sadece manevi kazanç değil, aynı zamanda milletimizle olan gönül bağımızı pekiştirme vesilesidir. İftar sofralarımızda bir araya geldiğimizde bu birliği ve beraberliği daha derinden hissediyoruz.” diyen Erdoğan, bu atmosferin tüm yıl boyunca sürecek çalışmalarına da olumlu katkılar sunduğunu ifade etti.
“Muhalefet İllüzyon Peşinde”
Konuşmasında ana muhalefetin tutumuna da değinen Erdoğan, Türkiye’nin geleceği için gece gündüz çalıştıklarını, ancak muhalefetin 3 yıl sonrası için seçime odaklanarak illüzyon peşinde koştuğunu söyledi.
“Asli sorumluluklarını yerine getirmeyenler, Genel Başkanı ve o makama göz diken aktörleriyle tüm vakitlerini 3 yıl sonrasının seçimine has ederek kendilerince bir illüzyon peşinde koşuyorlar.” ifadelerini kullanan Erdoğan, bu süreçte AK Parti olarak sahada çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
“Seçimler Sahada Kazanılır”
Erdoğan, seçimlerin sadece söylemle değil, sahada kazanıldığını ve AK Parti’nin bugüne kadar bunu başardığını söyledi. “Siyaset sahada yapılır. Gönüllere sahada girilir. Seçimler sahada kazanılır. Bunu becerdiğimizde ötekiler ne yaparlarsa yapsınlar, hepsi beyhudedir.” ifadeleriyle teşkilatlarına mesaj verdi.
Bu noktada teşkilat üyelerine büyük görev düştüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı, parti kadrolarının aktif çalışarak milletle doğrudan temas halinde olmalarının önemini dile getirdi.
“Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla Çalışıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği için atılan adımlara da değindi. “Cumhur İttifakı olarak eş güdüm içinde yürüttüğümüz terörsüz Türkiye girişimimizle, Türkiye'nin 40 yılına on binlerce canına ve yüzlerce milyar dolarlık kaynağına mal olan bir musibetin çözümü için cesur bir adım attık.” ifadelerini kullandı.
Bölgesel istikrarı tehdit eden mezhepçilik fitnesine karşı da mücadele ettiklerini belirten Erdoğan, “Bölgemizi içten içe kemiren bir virüs olan mezhepçilik fitnesini ülkemize bulaştırma gayretlerini de boşa çıkardık.” dedi.
“Ekonomide Kalıcı Çözümler İçin Çalışıyoruz”
Ekonomi konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan sıkıntılara karşı kararlı adımlar atıldığını söyledi. “Ekonomide bir süredir yaşanan sıkıntılara kalıcı çözümler getirecek bir programı başarıyla uyguluyoruz. Bu yılı da disiplinli bir şekilde geçirdikten sonra, önümüzdeki seneden itibaren bilhassa sabit ve dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi edecek ciddi adımlar atmaya başlayacağız.” dedi.
Ekonomik iyileşmenin 2026 itibarıyla belirgin hale gelmesini hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, teşkilat mensuplarına da ekonomik reformları halka anlatma görevi verdi.
“Muhalefet, Skandalların İçinde Boğuluyor”
Muhalefetin yönetim tarzını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle belediyelerde yaşanan yolsuzluk iddialarına dikkat çekti. “Öyle ki, bilhassa belediyelerde yamyamlık boyutuna varan yolsuzluklar, ana muhalefet içindeki vicdan sahibi partililerin bile sabır taşını çatlatmaya başladı.” dedi.
Sadece siyasi rekabetin değil, hizmet siyaseti anlayışının önemli olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti’nin hizmet odaklı siyasetine vurgu yaptı.
“AK Parti Türkiye’nin En İyi Kadro Hareketidir”
Konuşmasının sonunda AK Parti’nin siyasi misyonuna değinen Erdoğan, partinin güçlü bir kadro hareketi olduğunu belirtti.
“AK Parti’yi, bir asırlık Cumhuriyet tarihimizdeki diğer tüm siyasi partilerden farklı kılan şey, güçlü bir kadro hareketi olmasıdır. Elde ettiğimiz başarılar, kuruluşundan bugüne AK Parti’ye emek veren herkesin katkısıyla gerçekleşmiştir.” ifadelerini kullandı.
Teşkilat mensuplarına seslenen Cumhurbaşkanı, 2053 ve 2071 vizyonlarını inşa etme sürecinde büyük bir sorumlulukları olduğunu hatırlattı. “Biz bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyi kadro hareketiyiz. Hep birlikte daha büyük başarılar için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
“Çalışmadan Başarı Gelmez”
Ramazan Bayramı sonrasında daha sıkı bir çalışma dönemine girileceğini belirten Erdoğan, teşkilata şu mesajı verdi:
“Biz çalışacağız, çok çalışacağız, bilinçli çalışacağız, verimli çalışacağız, hasbi ve harbi çalışacağız. Bunu hakkıyla yaptıktan sonra gerisini Rabbimize bırakacağız.”
Muhalefetin iç çekişmeleriyle uğraşırken, AK Parti’nin hizmet siyasetini sürdüreceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını “Allah’ın izniyle, milletimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz.” diyerek tamamladı.