Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi Eskişehir'de Görme Engelli Vatandaşların Bisiklet Keyfi

B.K.'ya ait olduğu belirtilen ve Büyükdere Mahallesi Lale Bahçesi Sokak'ta bulunan çöp ev niteliğindeki daire, yapılan şikayet sonrası İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla temizlendi. Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, B.K.'ya telefonla ulaşamayınca iş yerine giderek durumu izah ettiler. Ancak B.K., kapıyı açmayacağını belirtince polis nezaretinde çilingir yardımıyla daireye girdiler.

Zabıta, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, evin içinde uzun süredir biriken katı atıkları temizlemek için çalışma başlattı. Çürümüş gıda maddeleri, giysiler, pet şişeler, teneke kutuları, poşetler ve kâğıtlar toplandı. Sonrasında Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilaçlama ekibi tarafından ev dezenfekte edildi. Temizlik ve ilaçlama işlemleri tamamlandıktan sonra ekipler, B.K.'ya yeni anahtarlarını teslim etti.

Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, ilçede çöp evlere müsaade etmeyeceklerini ve bu tür ihbarları vatandaşların dilekçe ile Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne yapmaları gerektiğini vurguladılar.